header

Arduino – Home Control

În acest articol se prezintă un sistem de alarmă format dintr-un senzor de prezență și un switch montat pe ușă sau geam. Senzorul de mișcare aprinde și un bec pe timp de noapte cu ajutorul unui fotorezistor. Proiectul are la bază placa de dezvoltare Arduino Uno. Aceasta va comunica cu un telefon sau o tabletă smart (Android sau IOs) pentru control și notificare prin intermediul unei placi Arduino Ethernet Shield. (mai mult…)

Citește mai mult

feature

Smart doorbell with Arduino and A-GSM shield

Sometimes I get frustrated that the guy from the delivery company or postman comes to my door and is too lazy to make a call telling me that I receive a package. Many times I’m the lazy one when some friends come to my house and I need to go outside in the rain to open the door for them. Considering all this I develop a project to kill laziness :-). Just kidding.

I receive for testing purpose an Arduino GSM shield, called A-GSM made by R&D Software Solutions, a Romanian company from Bucharest. How better to test this shield if not to make a project with it. (mai mult…)

Citește mai mult

promo_concurs

Concurs Arduino 2014

Sunt atât de încântat să anunț primul concurs Arduino pentru anul acesta.

Despre ce este vorba?

Se caută orice proiect care utilizează Arduino. Pentru a vă înscrie trebuie sa fiți autorul acelui proiect și sa-l publicați pe siteul roroid.ro în categoria “Concurs Arduino”. Un proiect publicat va aduce automat 50 de puncte. Fiecare comentariu făcut proiectelor din competiție va mai aduce încă 5 puncte. Vor fi considerați eligibili pentru premiu utilizatorii care au strâns un minim de 55 puncte (asta înseamna un proiect și un comentariu). Asigurați-vă că proiectele conțin fotografii și text original. Intrările fără fotografii și text original vor fi șterse. (mai mult…)

Citește mai mult

cod

Arduino sample code: BTS7960 [43A motor driver] and I2C 7 segment display

The reason for this post is only to share some arduino sample code of mine. In this case we are speaking of a BTS7960 motor driver controlled by Arduino and a modification for a previous project of mine, the big 7 segment display. This modification consist in I2C comunication betwen the display and arduino.

Used products:

-43A motor driver

-arduino pro mini

-7 segment display

(mai mult…)

Citește mai mult

cover

Transferul ieftin al proiectelor Arduino

Cu ceva timp în urmă discutam despre instalarea unui bootloader pe un ATMEGA328 pentru a elibera plăcuța de dezvoltare pentru alte proiecte. Totuși dacă luăm in considerare că pe langă microcontroler mai avem nevoie de un quartz de 16Mhz, 2 condensatoare de 22pF, buton de reset, cablaj imprimat sau perforat si pini ajungem rapid la concluzia ca nu e chiar o solutie ieftina. Daca cumparam toate piesele de la TME, excluzand transportul, ajungem la aprox 20-25RON. Ideea acestui articol este de a va propune o soultie pana in 10RON (la data in care scriu acest articol e 7,5RON) pentru transferul proiectelor Arduino. (mai mult…)

Citește mai mult