Am postat acest articol deoarece azi m-am lovit de această problemă și m-am gândit că poate mai sunt și alții interesați de acest subiect. Inițial am zis ca merg pe varianta în care îmi fac eu propria funcție care să crească treptat viteza motorului la valoarea stabilită într-un anumit interval de timp. Am reușit să obțin ceva dar nu funcționa chiar bine și atunci am zis sa vad ce au mai făcut și alții. Ei bine, mă așteptam ca acest subiect să fie mult mai mult discutat dar din păcate nu este așa. Sau poate nu am folosit corect termenii în engleză, cine știe.  :-D. Totuși în căutările mele am descoperit librăria SoftPWM pe care am testat-o și merge perfect.

1.Necesar:
-placa de dezvoltare Arduino Uno
-motoraș DC
-un driver pentru comanda motorului
-sursă externă
-librăria SoftPWM

 

2.Conexiunile:
În funcție de driverul folosit conexiunile pot să difere, de aceea o să discut mai departe doar varianta pe care am mers eu. Pentru comanda motorului eu am folosit acest driver.

În imaginea de mai jos se poate vede modul de conectare a componentelor. Pentru motor am folosit “portul A” a driverului iar butonul este legat pe pinul 2. Sursa externă este de 5V 2100mA și este legată pe driver.

softstart

 

3.Aplicaţia Arduino:

 

4.Cu sau fară soft start:

 

Spor la treaba!

SoftStart pentru un motor de curent continuu
Etichetat pe:        

Un gând despre „SoftStart pentru un motor de curent continuu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.